Initiatiefnemers Wedde dat 't Luk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens viering 10-jarig bestaan

Hans en Goretta Berg uit Wedde zijn op 12 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Lees meer in dit artikel! 

Icon14-10-2024 Nieuws
Initiatiefnemers Wedde dat 't Luk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens viering 10-jarig bestaan

Het echtpaar werd in het plaatselijke dorpshuis De Voortgang verrast tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het project Wedde dat ‘t lukt. Wedde dat ‘t lukt is een is een zorgproject waarbij huisartsenpraktijk, dorpsgemeenschap en de twee parttime dorpsondersteuners Ellen ten Kate en Sandra Meulman samenwerken om ouderen in Westerwolde zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. De opstart van Wedde dat 't Lukt is mede mogelijk gemaakt vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën, waar het ZIF negen jaar penvoerder van was.

Hans (71) en zijn vrouw Goretta (70) stonden in 2013 aan de wieg van dit bewonersinitiatief in de dorpen Wedde, Vriescheloo en Veelerveen. Gemiddeld worden er ieder jaar rond de 400 hulpvragen ingediend. Het kan daarbij gaan om diverse klussen, van computerhulp tot taalles en van hulp in de huishouding tot het onderhouden van de tuin. De dorpsondersteuner beoordeelt de hulpvragen. Die worden vervolgens uitgezet bij de vrijwilligers, professionals en mantelzorgers.

Het project ‘Wedde dat ’t lukt’ heeft een aantal belangrijke landelijke prijzen gewonnen waaronder de Niek de Jongprijs en de Gouden Pit.

Foto: De oprichters van Wedde dat 't lukt: Goretta Berg, Aadje Franken en Hans Berg - Foto: Arjan Brondijk
Tekst afkomstig van Dagblad van het Noorden

Initiatiefnemers Wedde dat 't Luk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau tijdens viering 10-jarig bestaan foto 2
Deel dit artikel

Meer nieuws

Raad van Ouderen publiceert twee adviezen over participatie van ouderen

Raad van Ouderen publiceert twee adviezen over participatie van ouderen

Lees hier alles over de nieuwste adviezen van de Raad van Ouderen die op 7 oktober zijn aangeboden aan de staatssecretaris van VWS Vicky Maeijer. ..

Verder lezen
De Veenkoloniën op bezoek in Den Haag

De Veenkoloniën op bezoek in Den Haag

Op donderdag 5 september bezocht een delegatie van Kans voor de Veenkoloniën en Kracht van de Veenkoloniën het ministerie van VWS en de Tweede Kamer in Den Haag. Lees hier meer over dat bezoek!..

Verder lezen

"Innoveren doe je samen"

Lees in dit interview met Karin Kalverboer en René van der Most meer over luisteren naar en samenwerken met inwoners!..

Verder lezen
Icon